afvallen

Het klinkt als een fabeltje, nietwaar? Afvallen zonder te sporten klinkt te mooi om waar te zijn, maar is dat absoluut niet. We willen natuurlijk niemand ontmoedigen om te bewegen, het blijft een belangrijk aspect van een gezond leven. Door gebrek aan tijd, geld of lichamelijke beperkingen kan het echter lastig zijn om actief te sporten. Geen nood: het is namelijk écht mogelijk om af te vallen zonder te sporten. Het belangrijkste aspect van het afvallen blijft namelijk de voeding.

Van niks teveel consumeren

Dit is een tip die onder velen al vaak genoemd is en welbekend: eet van niks teveel. Zorg dat je maaltijden voortaan een kleinere portie zijn. Dit zal al helpen bij de eerste stappen richting een gezondere levensstijl. Wanneer je gaat afvallen hoef je dus niet meteen drastische stappen te nemen. Je maag gaat langzaam wennen aan de nieuwe (kleinere) hoeveelheden, waardoor je steeds minder honger zal hebben.

Keep up the heat

Wanneer je niet sport en wel wilt afvallen is het verbrandingsproces enorm belangrijk. Zorg ervoor dat je het verbrandingsproces zo vroeg mogelijk op gang brengt. Dit werkt niet door een citroen in je water te doen wanneer je opstaat, het werkt alleen door te eten. Zorg er dus voor dat deze verbranding op peil blijft door regelmatig kleinere porties te consumeren. Denk daarbij aan gezond snacken, dit kunnen bijvoorbeeld kleine tomaatjes zijn.

Ontgiften

Afvallen kan door regelmatig te ontgiften. Hiermee wordt gedoeld op het reinigen van je lichaam. Doe bijvoorbeeld een maandelijkse detox van een week. Deze detox geeft je waarschijnlijk dezelfde boost als een fanatieke zweetsessie in de sportschool. Naast een detox weekje kan er ook gebruik worden gemaakt van kortere mogelijkheden. Zo is er ook een twee dagen durende wortelkuur die kan helpen om dat gezonde en fitte gevoel te krijgen.

Comments are disabled.