bewegen

Wanneer je gezond wil blijven dan is het goed om veel te bewegen. Vooral na een blessure of een operatie is dit belangrijk. Een knieoperatie is een operatie die veel voorkomt en hierbij is het bewegen daarna erg belangrijk. Niet alleen om gezond te blijven maar ook voor herstel is bewegen goed. Er zijn verschillende tips hoe je in het dagelijkse leven meer kan bewegen, benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Auto of brommer laten staan

Je auto of brommer laten staan is niet alleen goed voor jezelf maar ook voor het milieu. Je kan bijvoorbeeld gaan fietsen of wandelen en zo beter bewegen. Vooral met mooi weer is het heerlijk om een stuk te gaan wandelen. Wanneer je gaat wandelen is het slim om de stappen bij te houden, op die manier daag je jezelf uit telkens weer meer stappen te halen. Op deze manier heb je ook een beter beeld hoe veel kilometers je hebt gemaakt. Wanneer je alleen gaat wandelen kan je kijken om een podcast of muziek te luisteren met oortjes, de tijd gaat dan snel en je leert van een podcast ook nog veel!

 Actieve uitjes

Wanneer je met kennissen gaat afspreken kan je kijken naar opties om dit actief te doen in plaats van met z’n allen alleen maar te zitten. Je kan bijvoorbeeld gaan shoppen en de stad doorlopen of een mooi stuk gaan fietsen. Vaak zijn het ook al kleine dingen en te kiezen voor een trap in plaats van een lift. Traplopen heeft namelijk een positief effect op je cholesterol, bloeddruk en bloedsuiker.

Blessures

Om blessures te voorkomen is het slim om meer te bewegen. Het is wel belangrijk dat je daarin ook het rustig opbouwt en niet in één keer te onwijs gaat sporten. Wanneer je een blessure achter de rug hebt is bewegen zeker ook de oplossing. Bij ouderen komt het wel eens voor dat ze een heupoperatie moeten ondergaan, daarna is bewegen zeker heel goed!

Comments are disabled.