De geschiedenis van schepsnoep-min

Heb jij af en toe ook zo’n zin in een zak met snoepjes? Je bent niet de enige. Snoepjes kun je in in allerlei kleuren, vormen en natuurlijk smaken bedenken. De geschiedenis van snoep is door het brede assortiment dan ook ontzettend rijk. Wil je daar graag wat meer over weten? Lees dan gauw verder.

Het begin van schepsnoep

Wanneer snoepjes precies zijn ontstaan is eigenlijk moeilijk te zeggen. Dat komt omdat ze al erg oud zijn. Mogelijk zijn snoepjes al rond het jaar 1500 ontstaan. De eerste snoepjes bestonden waarschijnlijk uit gesmolten rietsuiker. Dit werd vervolgens in malletjes gegoten om uit te kunnen harden. Met zo’n suikersnoepje was je wel even zoet, want je moest er natuurlijk op sabbelen.

Suiker, suiker, suiker

In het begin waren de snoepjes eigenlijk alleen bekend onder rijke mensen. Dat kwam omdat armere mensen helemaal geen geld hadden om suiker te kunnen betalen. Dit veranderde toen suiker wat goedkoper werd. Zo werd langzaam maar zeker snoep ook beschikbaar voor de mensen met minder geld. Het werd een ware hit.

De eerste snoepwinkeltjes

Tegenwoordig krijg je bij de bakker een lekker cakeje en bij de slager een plakje leverworst. Toen snoep een beetje meer bekendheid begon te krijgen, werd dit al gauw hét product om te verkopen. Op den duur ontstonden er zelfs speciale snoepwinkeltjes. Snoep kreeg rond 1900 echt een doorbraak en werd doorverkocht naar andere landen. De mens is gek op zoet en al gauw werden er meer smaken toegevoegd aan het assortiment. Soms per ongeluk. Wist je bijvoorbeeld dat karamel is ontstaan vanuit de waxindustrie? Vrouwen in Amerika waxten hun benen hier namelijk mee. Door de toevoeging van melk bleek de wax ineens heerlijk te smaken. Zo ontstond weer een nieuwe smaak.

Oud-Hollandse snoepwinkeltjes

Echte oud-Hollandse snoepwinkeltjes vind je niet meer heel snel in Nederland. Als je er toevallig eentje tegenkomt, dan zul je daar al gauw wijnballen, dropjes en kaneelstokken vinden. Hoe leuk dit ook is, soms is het makkelijker om te bestellen. Gelukkig kan snoep online kopen ook heel leuk zijn! Daar heb je namelijk alle keus en het gemak om vanaf je laptop te bestellen. Wil jij ook makkelijk een zak schepsnoep online samenstellen? Hier vind je het beste schepsnoep om jouw winkelmandje mee te vullen.

Comments are disabled.