snacks

Een slank en gezond lichaam bereik je niet zomaar. Vaak moet er een grote verandering in je eetgewoonten optreden voordat je je ideale lichaam kan bereiken. Daarvoor moet je allerlei nieuwe en gezonde gewoonten aanleren, maar ook je oude slechte gewoonten afleren. In dit artikel lees je enkele gewoonten die je maar beter af kunt leren wanneer je een slank en gezond lichaam wilt.

  1. Frisdrank drinken

Frisdrank drinken is wellicht één van de ongezondste gewoonten die je kan hebben. Elk glas frisdrank bevat enorme hoeveelheden suiker, en heeft je lichaam verder geen andere voedingsstoffen te bieden. Dat is een probleem wanneer je een slank en gezond lichaam wilt, want die suikers zijn voor je lichaam een enorme bron van energie. Met die energie kan je lichaam niet meteen wat doen, en dus wordt het opgeslagen als reserve: lichaamsvet dus.
Als je de gewoonte hebt om frisdrank te drinken, dan is dit zonder twijfel de eerste gewoonte die je moet afleren. Ben je erg gehecht aan je frisdrank, probeer de gewoonte dan in kleine stapjes af te bouwen.

  1. Elk weekend alcohol drinken

Voor velen is het weekend een tijd om te feesten, en daar hoort niet zelden een drankje bij. Het blijft echter niet vaak bij één drankje, en dat is een probleem. In de eerste plaats moet je beseffen dat een biertje, een glas wijn of een cocktail niet enkel alcohol bevat, maar eveneens heel wat koolhydraten. Alcoholische dranken zijn vaak sluipende calorieën, omdat je niet meteen beseft dat je eigenlijk grote hoeveelheden suikers aan je lichaam aan het geven bent.
Maar alcohol heeft ook nog andere gevolgen. Je metabolisme werkt minder goed wanneer je alcohol drinkt, en daardoor ga je minder snel afvallen. Wil je een gezond en slank lichaam, dan hou je het tijdens het weekend maar beter beschaafd bij een glaasje water.

  1. Maaltijden overslaan

Elke maaltijd in de dag vervult zijn eigen functie. Wanneer je bijvoorbeeld je lunch overslaat, heeft je lichaam simpelweg niet voldoende energie om de dag door te komen. Het hongergevoel dat daarvan het gevolg is, leidt meestal tot ongezond snacken tijdens de namiddag. Ga dus niet op een crashdieet, maar kies een eetmethode waarbij je voldoende en natuurlijke voeding eet, zoals bijvoorbeeld het paleo dieet.

  1. Minder dan acht uur slapen per nacht

De meeste mensen weten wel dat een goede nachtrust belangrijk is voor je algemene gezondheid, maar toch leggen weinigen de link met gezond afvallen. Als je niet genoeg slaapt, heeft je lichaam niet voldoende energie om optimaal te werken: alle processen verlopen minder efficiënt, en vetverbranding is daar geen uitzondering op. Voor velen is acht uur slapen het ideaal.

  1. Elke dag meerdere malen snelle koolhydraten eten

Snelle koolhydraten zijn alomtegenwoordig: brood, pasta, rijst of andere granen vind je bij veel mensen in bijna elke maaltijd. Snelle koolhydraten zorgen er echter voor dat je gewicht toeneemt, dus je vermijdt ze maar beter wanneer je gezond wilt afvallen.

  1. Snoepen

Dit wist je waarschijnlijk al, maar toch: stop met snoepen. Snoepgoed bevat geen voedingsstoffen, enkel lege suikers die je dik maken. Snoepgoed is bovendien slecht voor je tanden.

  1. Te grote porties eten

Wanneer je alle bovenstaande gewoontes hebt afgeleerd maar toch moeite hebt met het bereiken van een slank en gezond lichaam, dan ligt je probleem misschien hierin: je eet wel gezond, maar je eet simpelweg te veel. Probeer eenvoudigweg wat minder grote porties te eten, wellicht lukt het je op die manier om toch een gezond en slank lichaam te krijgen.

Bekijk deze tips een als je snel wilt af te vallen!

Comments are disabled.