Nederlanders staan bekend om een druk en hectisch leven. Voor velen is het lastig om dit te combineren met een gezonde lifestyle. Op deze pagina vind je 6 tekens van een gezonde lifestyle, over hoeveel beschik jij er?

Genoeg slaap

Cruciaal voor je gezondheid is genoeg slaap. Voldoende nachtrust helpt je lichaam bij het herstellen van de inspanningen die je overdag levert. Daarnaast verwerkt je geest ook alle indrukken die je die dag hebt opgedaan. Het is noodzakelijk om tussen de 7 en 9 uur per dag te slapen. Dit verschilt hevig per persoon, vandaar dat je zelf moet uitzoeken wat het beste voor jou is.

Rustmomenten

Behalve je nachtrust dien je ook overdag rust te pakken. Denk bijvoorbeeld aan dat lunchmoment, waar je net wat meer uit had kunnen halen voordat je weer aan het werk ging. Neem voldoende rust om de dag zonder stress en ongemakken door te komen.

Beweging

Zorg elke dag voor voldoende beweging. Dit houdt in dat je elke dag minsten 30 minuten moet bewegen. Wanneer je meer dan 30 minuten per dag actief bent, zal je hart sneller kloppen wat resulteert in een snellere bloedstroom. Dit heeft vervolgens weer positief effect op je gezondheid.

Pas op met alcohol

Voor de meeste Nederlanders blijft het lastig om van alcohol af te blijven. Een dagelijkse borrel is dan ook niet ongewoon. We weten dat een glas wijn op zijn tijd gezond is, maar dit geldt niet voor andere alcoholische consumpties. Behandel alcohol net als andere ongezonde dingen en matig de consumptie ervan.

Niet roken

Vanzelfsprekend is het ongezond om te roken. Niet roken zal dan ook bijdragen aan een langere levensverwachting.

Gevarieerde voeding

Voedsel speelt een enorm belangrijke rol in het dagelijks leven. Het bepaalt je fitheid en gezondheid. Zorg daarom voor een gevarieerde voeding met vooral veel groenten en fruit.