Eiwitshakes werken, dat is bewezen. Hoe werken deze shakes echter en waarvoor gebruiken mensen ze? Wanneer mensen eiwitten binnen willen krijgen kunnen ze kwark of kip consumeren. De kracht van de eiwitshake ligt hem in de opnamesnelheid. Een eiwitshake wordt namelijk veel sneller opgenomen, waardoor spieren sneller kunnen herstellen. Tijdens het trainen raken je spieren beschadigd, vandaar dat herstel een belangrijk aspect is van het sporten. Door een eiwitshake te nemen kan je dit zo spoedig mogelijk doen. Daarnaast kan de shake helpen om voldoende eiwitten binnen te krijgen voor e rest van de dag.

Wie gebruiken eiwitshakes?

Er zijn verschillende soorten consumenten die eiwitshakes gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan atleten en bodybuilders, die willen zorgen dat hun spieren snel herstellen. Een andere groep eiwitshake gebruikers ziet het als middel om af te vallen. Zo kan een eiwitshake helpen als maaltijd of tussendoortje, aangezien het enorm vullend is en de honger voor een langere periode stilt. Diëtisten raden daarnaast ook aan om eiwitshakes te gebruiken wanneer je vegetarisch bent. Dit komt mede doordat in vleesproducten een hoop eiwitten zitten die het menselijk lichaam nodig hebben. Eiwitshakes kunnen aan de andere kant weer gebruikt worden bij gewichtsverlies, wondherstel en door ouderen.

Hoe gebruik ik op een verstandige manier een eiwitshake?

Zoals je hierboven kan lezen zijn er enorm veel mogelijkheden wat betreft de eiwitshake. Het is daarom van belang om je goed in te lezen over het gebruik. Zo kan een eiwitshake helpen om af te vallen, maar ook om aan te komen. Kijk goed naar de ingrediënten van de eiwitshake. Vaak zijn er specifieke eiwitshakes te koop gericht op spierherstel, afvallen of veganisten. Let hier op bij de aankoop van je eiwitshake aangezien het een cruciale rol speelt bij het gebruik en de effectiviteit.