Helaas zijn er veel mensen die de voordelen van gezond eten niet inzien of er simpelweg te weinig om geven. Het kan niet vaak genoeg worden gezegd dat de gezondheid het belangrijkste is wat we hebben. Mensen die ziek worden of zijn geweest komen hier snel achter en kunnen dit dan ook goed onderbouwen. Er zijn verschillende redenen te noemen waarom gezonde voeding erg belangrijk voor ons is. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt met alle redenen.

Waarom gezonde voeding ontzettend belangrijk is

Een groot gedeelte van de mensen die ervoor kiezen om op een dieet te gaan doet dit om af te vallen. De zomer komt eraan, de dagen worden langer en we beginnen met het boeken van de zomervakantie. Nadeel is dat deze mensen vaak tijdelijk afvallen en dit doen door slechts minder te gaan eten. Dat is jammer, want voor je lichaam is het de beste manier om een gezonde levensstijl te ontwikkelen. Naast het verliezen van gewicht zijn er veel meer redenen om gezond te eten. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt:

  • Verschillende kwalen en klachten zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Je merkt dat je minder snel griep krijgt, verkouden wordt en een stuk fitter bent.
  • Er zijn nog veel meer andere aandoeningen waar je minder last van hebt door gezond te eten, zoals chronische moeheid, welvaartsziekten, haaruitval, een schrale huid en zelfs risico’s op hart- en vaatziekten of kanker.
  • Ben jij een serieuze sporter? Dan merk je dat je sportprestaties vele malen harder vooruitgaan wanneer je gezond eet. Wist je dat je sportprestaties voor meer dan driekwart afhankelijk zijn van de voeding die je eet? Voeding is namelijk de bouwstof voor de energie die je hebt en dit is vrij belangrijk bij het sporten. Tijdens de rustfase heb je voedingsstoffen nodig om de spieren te herstellen. Naast argumenten om meer te gaan sporten lees je hier allerlei redenen om meer te gaan sporten.
  • Gezonde voeding is ook verantwoordelijk voor de neurotransmitters in je hoofd, oftewel het geluksgevoel. Goed eten zorgt ervoor dat jij je simpelweg gelukkiger voelt. Indirect heeft dit een positieve invloed op alle andere dingen die je in het dagelijks leven, zoals je sociale leven. Iemand die er gelukkig uitziet zal merken veel leukere en betere gesprekken te kunnen voeren.
  • Toch is gezonde voeding voor veel mensen de manier om een goed, slank en gezond lichaam te hebben. Wanneer dit de reden is dan is dat geen probleem, maar zorg ervoor dat je dit op een consistente manier doet. Om je voortgang bij te houden kun je geregeld je BMI meten. Het uitvoeren van een BMI-berekening is erg gemakkelijk. Lees de uitkomst vervolgens af in de tabel met alle BMI-waarden. Noteer deze informatie voor jezelf op een bepaalde plek, zodat je op de lange termijn de voortgang exact bij kunt houden.

Comments are disabled.