leuke-feiten-over-superfoods (002)

nmiddels is het bewezen dat superfoods hoge doseringen aan gezonde voedingsstoffen hebben en dat ze daarom een erg positief effect hebben op onze gezondheid. Bekende superfoods zijn zoete aardappel, bosbessen, broccoli, goji bessen en nog veel andere producten. Superfoods zijn ook beschikbaar in poedervormen en dus ook op andere manieren te verkrijgen. Wij hebben hieronder een overzicht gemaakt met leuke feiten over superfoods.

Leuke weetjes die je wellicht nog niet kende!

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt met de weetjes over superfoods:

  1. In de staat Maine (een staat in het noordoosten van de Verenigde Staten) worden meer bosbessen gemaakt dan waar dan ook in de wereld. Dat wanneer we denken dat bosbessen een typisch Nederlands product is!
  2. Veel mensen kennen de meeste superfoods, maar weten niet dat bijenpollen ook als superfood worden gezien. Bijenpollen zitten vol met mineralen, eiwitten, aminozuren, vitamines en enzymen. Een nieuwe superfood om eens uit te proberen voor wie dat nog niet heeft gedaan!
  3. Chiazaden zijn niet alleen bekend van de laatste decennia of de laatste eeuwen. Deze superfood gaat nog veel verder terug in de tijd. 3500 jaar voor Christus werden chiazaden al geprezen als een van de gezondere voedingsmiddelen. Ze werden zelfs als zo belangrijk gezien dat het ook kon worden gebruikt om ermee te betalen.
  4. Dat cacao gezond is weten veel mensen en het is dan ook een van de redenen waarom mensen een extra excuus hebben om veel chocolade te eten. Een van de redenen is dat cacao de stof fenylethylamine bevat. Deze stof zorgt voor een positief effect op de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel. Ook zorgt het voor voor een enthousiast en alert gevoel. Nog een reden dus om chocolade te eten, maar zorg er wel voor dat je de juiste chocolade kiest.
  5. Goji bessen zijn zonder twijfel een van de meeste bekende superfoods. Waar wij ze als normale bessen eten worden ze in China op een hele andere manier geconsumeerd. In China worden goji bessen gebruikt in de thee en in de soep. Chinezen drinken goji bessen dus liever dan dat ze deze bij de yoghurt eten.

Voor nog meer leuke feiten over verschillende superfoods kun je kijken op de website van Greenblender.com.

Comments are disabled.