Voedingssupplementen

Sportsupplementen in het algemeen

Steeds meer mensen worden zich bewust van hun levensstijl. Steeds minder mensen roken en sporten en bewegen staan bijna bij iedereen wel in de agenda. Omdat steeds meer mensen met hun gezondheid bezig zijn gaan zij ook steeds bewuster kijken naar hun voedingspatroon en inname van voedingsstoffen.

Hier komen sportsupplementen om de hoek kijken. Wanneer je namelijk fanatiek sport en vervolgens gaat kijken naar je voedingspatroon is al snel de conclusie dat je van veel belangrijke voedingsstoffen niet voldoende binnenkrijgt. Een oplossing is om meer te gaan eten van bepaalde voeding. Het is echter lastig om alle essentiële voedingsstoffen voldoende binnen te krijgen met alleen voeding. Dit kan een persoonlijke reden hebben, je bent bijvoorbeeld allergisch of lust iets niet, maar ook praktisch, niet iedereen heeft de mogelijkheid om direct te eten na zijn work-out.

Voedingssupplementen

Specifieke sportsupplementen

Om dit probleem te ondervangen zijn er in de loop der tijd sportsupplementen ontwikkeld om toch de benodigde hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen, zonder overal maar te moeten eten, of hele grote hoeveelheden tot je te nemen. naarmate er meer bekend werd vanuit onderzoek, werden een aantal supplementen specifiek gebruikt met een bepaald doel, voor, tijdens of na inspanning.

Eiwitshakes

Het bekendste en meest gebruikte supplement is wel de eiwitshake. Uit onderzoek bleek dat het innemen van eiwitten kort na een training positieve gevolgen heeft voor spierherstel in het lichaam. Het was echter niet praktisch om dit puur uit voeding te halen omdat idealiter de eiwitten binnen 30 minuten na de training aangevuld dienen te worden. De eiwitshake bood uitkomst.

BCAA

Branched Chained Amino Acids oftewel aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en hebben ook een positief effect op herstel. Maar naast herstel zijn aminozuren ook betrokken bij tal van andere processen. BCAA is een samenstelling van 3 essentiële aminozuren, die gezamenlijk toegepast elkaar kunnen versterken. Ze helpen in dat geval buiten herstel ook tegen spierpijn, hebben een positief effect op vetverbranding en gaan de afbraak van eiwitten tegen.

Citrulline

Citrulline is een heel veelzijdig aminozuur. Naast een positief effect op herstel door afvoer van afvalstoffen in de spieren, zorgt Citrulline voor een verbeterd uithoudingsvermogen. Daarnaast onderdrukt citrulline de lactaatproductie in spieren, zodat niet iets minder verzuurd en langer door kunt gaan.

Glutamine

Glutamine is het meest voorkomende aminozuur in het menselijk lichaam. Ongeveer 60% van het spierweefsel bestaat uit Glutamine. Ons lichaam kan glutamine zelf produceren, maar wanneer je fanatiek sport kan het lichaam in sommige gevallen niet voldoende glutamine produceren. Omdat glutamine zo alom aanwezig is in ons lichaam speelt het een belangrijke rol bij spiergroei en herstel. Daarnaast draagt het bij aan een betere hersenfunctie en goed functionerend zenuwstelsel.

supplementen

Voorbeeld van een ideale samenstelling

Elke supplementen heeft zijn eigen toepassing. Maar om bepaalde eigenschappen van verschillende supplementen te combineren en hier voordeel uit te halen heeft Muscle Concepts een unieke blend gecreëerd: BCAA Bodyguard. Deze blend combineert alle voordelen van BCAA, citrulline, glutamine en vitamine C, om de sporter optimaal te ondersteunen in herstel en te beschermen tegen vrije radicalen. De samenstelling van dit BCAA poeder van Muscle Concepts biedt de voordelen van een aantal supplementen in 1 combinatie. Daarnaast biedt het de sporter gebruiksgemak door inname van 1 combinatie supplement.

Comments are disabled.