eiwit

December is geen maand waarin veel mensen besluiten te gaan afvallen. Liever schuiven ze dat door naar januari. Niet zo gek, want december is een volle maand. Denk aan Sinterklaas met Pakjesavond, de kerstdagen en Oud en Nieuw. Allemaal festiviteiten waar we gek op zijn, maar die ons vaak ook de nodige kilo’s kosten. Want al die pepernoten, kerstkransjes en oliebollen gaan niet in de koude kleren zitten.
Gewaagd dus om 10 kilo te willen afvallen tijdens de kerst. Is het nu mogelijk om in deze drukke, gezellige periode zo te eten (en ook te genieten) en toch af te vallen? Met een aantal tips moet dit zeker lukken.

Begin op tijd

December is lang. Als je 5 december gehad hebt, duurt het nog drie weken voor je kerstmis gaat krijgen. Die drie weken kunnen voor jou het verschil maken. Gebruik bij voorkeur deze drie weken om aan krachttraining en sport te doen. Beweeg waar je maar kan en zoek een dieet dat je in deze drie weken optimaal kan begeleiden. In plaats van een dieet kun je ook kiezen voor de juiste recepten, waarover we verderop meer schrijven.
Deze 20 dagen, die tussen 5 december en 25 december, moet je de belangrijkste basis leggen. Maar op Eerste en Tweede Kerstdag zijn er ook nog tips en adviezen te geven. Deze volgen later.

Beweging en training

Afvallen begint met beweging en training. Zeker als je maar zo kort de tijd hebt. Je moet dus zorgen dat je al voor die tijd een plan hebt. Ga je hardlopen om meer te bewegen of ga je naar de sportschool? Kortom: zorg dat je voor jezelf helder hebt hoe je een en ander aan gaat pakken.
Beweging en training vergen een goede voorbereiding. Je kunt niet vanuit het niets beginnen met trainen en bewegen. Je moet je hierop voorbereiden. Lees je dus in en zorg dat je onder begeleiding van iemand op de sportschool aan het bewegen gaat. Dan is de kans op succes het grootst en zal je sneller 10 kilo afvallen.

Koolhydraatarme recepten

Koolhydraatarme recepten helpen je niet alleen in de drie weken tussen Sinterklaas en kerst, maar ook tijdens de Kerstdagen zelf. Het zijn heerlijke recepten, waarin koolhydraten ontbreken. Daardoor kom je niet meer zo snel aan en val je sneller af. Energie zal binnen een dergelijk dieet sneller verdwijnen en worden omgezet in spiermassa. Je kunt met koolhydraatarme recepten eigenlijk weinig verkeerd doen. Toch zijn deze recepten voedzaam en lekker, kun je ze makkelijk bereiden en kun je de ingrediënten in elke supermarkt vinden. En als je zoekt op koolhydraatarme recepten voor de kerst, krijg je duizenden leuke, lekkere en gezonde ideeën om een voedzame en gewichtsvriendelijke maaltijd op tafel te toveren tijdens de feestdagen.

Tijdens de kerstdagen zelf

Dan is het eindelijk kerst en moet je echt op gaan letten. Hoe doe je dat nu als je midden in een feestmaal zit? Vrienden en familie over de vloer… Dat is een lastige situatie. We geven je een aantal tips die je helpen om er het beste uit te halen:

  • Bereid koolhydraatarme recepten, ook voor je familie en vrienden. Je kunt hier veel meer van eten en hoeft dus niet op de lijn te letten.
  • Geen koolhydraatarme recepten? Neem dan halve porties. Je kunt dan net zo vaak opscheppen als je normaal zou doen, maar krijgt slechts de helft van alles binnen.
  • Vermijd vettige toetjes en sausjes. Deze maken je dik, want het zijn suikerbommen. Kies liever voor een stuk fruit of iets meer groente.
  • Drink gezond en wissel af met water. Natuurlijk zijn het feestdagen en wil je wat lekkers. Een wijntje is dan ook prima, maar doe om en om. Daardoor drink je uiteindelijk de helft minder wijn of bier, maar krijg je ook de helft minder aan koolhydraten en suikers binnen.

Geloof ons, het is niet eenvoudig om in december af te willen vallen. Niet voor niets verplaatsen de meeste mensen dat voornemen naar januari. Maar wanneer je deze tips ter harte neemt, kom je al een heel eind. Uiteindelijk zal je dankbaar zijn voor deze tips, zeker als je ziet dat je je streefgewicht van 10 kilo afslanken bereikt hebt.

Comments are disabled.