maaltijd boontjes garnalen

Steeds meer Nederlanders laten hun dagelijkse boodschappen thuisbezorgen. Dit kan tegenwoordig dan ook heel eenvoudig dankzij een maaltijdbox abonnement. Maar hoe werkt zo’n abonnement precies? Waar moet ik opletten als ik een foodbox wil proberen? Dit zijn belangrijke vragen. In deze blog laten we je kort zien welke aanbieders er zijn, welke abonnementen zij aanbieden en waar je op moet letten.

In Nederland zijn er dit moment een aantal grote aanbieders die door het hele land bezorgen. Bekende voorbeelden zijn HelloFresh, Beebox, Mathijs Maaltijdbox, de Allerhandebox van Albert Heijn en de foodbox van Marley Spoon. Deze maaltijdbox aanbieders zijn stuk voor stuk al een tijdje actief op de Nederlandse markt en versturen tientallen tot duizenden boodschappenpakketten per week. Allereerst is het goed om op te merken dat niet alle aanbieders werken op basis van een abonnement. De Allerhande Box van de Albert Heijn bestel je bijvoorbeeld altijd los.

Een flexibel maaltijdbox lidmaatschap

Maar andere aanbieders zoals HelloFresh en Mathijs Maaltijdbox werken wel met een abonnement. Het gaat hier dan altijd om een flexibel abonnement. Zo’n lidmaatschap kenmerkt zich doordat je deze ten allen tijde kunt pauzeren, stoppen of wijzigen. Je kunt dus op elk moment online inloggen en jouw abonnement wijzigen. Let wel op dat je dit altijd een week voor de volgende bezorging moet aanpassen. Je kunt dus niet de dag voor de bezorging nog pauzeren of aangeven dat je een ander type box wilt ontvangen.

En HelloFresh?

Daarnaast is het goed om te melden dat het abonnement op Hello Fresh, de meest bekende maaltijdbox leverancier in Nederland, pas opgezegd kan worden nadat je minimaal twee boxen hebt afgenomen. Voor de consument die deze foodbox eerst wil proberen biedt HelloFresh wel een speciale proefbox. Bij Mathijs Maaltijdbox is het wél mogelijk om je abonnement al na 1 box te stoppen. Zie ook maaltijdbox vergelijken om de verschillende aanbieders op nog veel meer fronten grondig met elkaar te vergelijken!

Probeer het nu voordelig uit

Wil je een maaltijdbox abonnement proberen? Vergeet dan niet te profiteren van een van de vele kortingscodes en acties. Veel aanbieders bieden namelijk een kortingscode waarmee je al gauw 10 tot 20 euro bespaart op je eerste box. Let wel op dat deze korting altijd alleen geldt voor de eerste box. Voor de maaltijdboxen die je later ontvangt betaal je wel de normale prijs.

Comments are disabled.