Zo stel je huidveroudering nog even uit

Elke dag word je een dagje ouder en is dat steeds beter te zien. Een droge huid, lijntjes, acne, lijntjes, noem het maar op. Het liefst stellen we de tekenen van veroudering nog even uit. Een stralende huid geeft je immers een enorm zelfvertrouwen en een vitale indruk. Echter kan het behouden van een gezonde, stralende huid kan een grote uitdaging zijn. Er komen zoveel factoren bij kijken. Elke huid is anders en vraagt om een specifieke behandeling. Om jouw strakke huid te behouden of bevorderen, is het belangrijk om eventuele veranderingen in jouw levensstijl aan te brengen. Met deze drie tips kom je een heel eind:

1. Blijf gehydrateerd

Om veel verschillende redenen is het belangrijk om heel veel water te drinken. Zo zorgt water ervoor dat de huid goed gehydrateerd blijft en een droge huid voorkomt. Jouw huid zal hierdoor strak en verzorgd aanvoelen. Daarnaast is water essentieel om alle huidcellen goed te laten functioneren. Oude huidcellen worden sneller worden vervangen en nieuwe, gezonde cellen komen in de plaats. Ook gifstoffen worden uit het lichaam verwijderd. Naast dat jouw algehele gezondheid verbetert, zal jouw huid (blijven) stralen.

2. Eet gevarieerd

Naast genoeg water drinken is het heel belangrijk om gevarieerd te eten. Voedingsproducten met veel vitamines dragen bij aan een strakke huid. Zo is veel vitamine A belangrijk voor het behoud van de integriteit van de huid en bevordert het een gezonde celgroei. Oude huidcellen worden snel vervangen door nieuwe, gezonde cellen. Vitamine B, C en E helpen daarentegen de huid te beschermen en voorkomen dat fijne lijntjes en rimpels zichtbaar worden. Daarnaast is het belangrijk voedingsproducten met veel voedingsstoffen en antioxidanten te eten. Zo ondersteun en bescherm je jouw huid tegen beschadiging.

3. Goede huidverzorging

Naast de huid van binnenuit te beschermen, kun je deze ook van buitenaf verzorgen. Reinig jouw huid dagelijks met een zachte reiniger om vuil, olie en make-up te verwijderen. Gebruik daarbij geen heet water en scrub de huid niet te hard, om gezonde cellen te behouden en irritatie te voorkomen. Ook kan een toner helpen om achtergebleven sporen van vuil te verwijderen en de ph van jouw huid in balans te brengen. Breng tot slot een vochtinbrengende crème aan die jouw huid verder ondersteunt en beschermt.

Heb je alle tips opgevolgd, maar ben je nog niet tevreden over het eindresultaat? Dan kun je ook kiezen voor een huidveroudering behandeling. Er zijn verschillende technieken die jouw huid met een kleine ingreep weer helemaal laten stralen.

Comments are disabled.