Het is niet makkelijk om te starten met lichaamsbeweging. Vooral voor personen die lange tijd niets gedaan hebben is het begin erg moeilijk. Wandelen is een makkelijke oefening die iedereen kan doen. Om te starten kun je drie keer per week wandelen. Door drie keer per week te gaan wandelen ontstaat er een aanzienlijk verschil in het energieverbruik. Iedere keer dat je wandelt gebruik je extra calorieën die je niet verbruikt als je niets doet. Dit extra calorieverbruik zorgt ervoor dat je sneller gewicht kwijtraakt.

 

Progressie bijhouden

Wil je weten hoe je ervoor staat? Houdt dan je progressie bij zodat je kunt wat de resultaten zijn. Je progressie bijhouden kan op meerdere manieren. Houdt de progressie bij met de spiegel. Bekijk je lichaam iedere week in de spiegel en vergelijk het eerdere periodes. Het is ook mogelijk om foto’s te maken. Dit is nog beter dan jezelf vergelijken in de spiegel. De weegschaal wordt eveneens door veel mensen gehanteerd om de progressie bij te houden. Door het gewicht bij te houden krijg je een goede indicatie of het afvallen goed gaat. Het vetpercentage is naast het gewicht een goede manier om jezelf met eerdere periodes te vergelijken. Daar is wel een vetpercentagemeter voor nodig. Hiernaast geven je kleren aan of je vooruit gaat of niet doordat deze strakker gaan zitten of losser.

 

Samen afvallen is makkelijker

Alles is makkelijker als je het samen doet. Twee kunnen meer dan één is het gezegde. Dat geldt ook voor afvallen. Nodig een vriend of vriendin uit. Door anderen uit te nodigen voor een afvalrace krijg je meer stimulans om door te blijven gaan wanneer je het moeilijk hebt. Het is ook leuker. Je hebt iemand waar je het samen mee doet. Dit zorgt voor een goed gevoel; dat je er niet alleen voor staat. Je kunt jezelf toch niet laten kennen? Als je weet dat iemand op je bouwt dan kun je er ook niet zo makkelijk mee stoppen.

Comments are disabled.