Op zoek naar een gezond en verantwoord tussendoortje? Dan zijn biologische noten een uitstekende optie. De biologische noten zijn niet alleen goed voor jezelf, maar ook goed voor mens, dier en milieu. Ze zijn 100% vrij van toevoegingen en bewerking en worden op een milieuvriendelijke wijze geteeld en geoogst. In de notenwebshop van Bionoot kun je de heerlijkste pure noten kopen tegen goede prijzen. Ze worden vers voor je ingepakt, zodat je er lang van kunt genieten.

Waarom Biologische noten?

De noten die het biologische keurmerk bevatten, zijn de meest pure noten die je maar kunt vinden. Deze noten worden namelijk niet bespoten en bij de verwerking van de biologische noten wordt rekening gehouden met mens, dier en milieu. Dat betekent dat ook de grond waarop de noten verbouwd worden, regelmatig gecontroleerd wordt op vervuiling. Uiteraard wordt er niet gewerkt met kunstmest en andere chemische bestrijdingsmiddelen. Ook worden de boeren die aan dit biologische traject meewerken kennen gezondere arbeidsomstandigheden en kunnen beter concurreren met grotere bedrijven. Verder zijn de noten vrij van toevoegingen en puur natuur. En dat proef je.

Geroosterd, gebrand of raw?

Ook biologische noten kun je in verschillende varianten kopen. Zo zijn er biologische geroosterde noten, biologische gebrande noten en natuurlijk de rauwe variant. Rauw ongebrande noten hebben een pure smaak en bevatten alle voedingsstoffen in hun meest natuurlijke vorm. Je kunt ze prima eten als snack, maar deze noten zijn ook uitstekend te gebruiken als toevoeging aan je gerecht of baksel. De biologische geroosterde noten hebben een extra knapperige bite. Ze worden vers voor je geroosterd in een heteluchtoven. Daarbij worden geen extra kruiden of smaakstoffen toegevoegd en behoudt je dus de echte smaak van de noot. Bij het roosteren verliezen de noten wel wat van hun voedingsstoffen, maar dit is erg klein, omdat er geen andere stoffen worden toegevoegd. Biologische geroosterde noten zijn dan ook een heerlijke snack voor de lekkere trek. De gebrande variant wordt gebakken in biologische arachideolie. Door het branden krijgen de noten een unieke smaak met stevige bite. Niet alleen gezond en verantwoord voor tussendoor, maar ook erg lekker in de salade.

Welke noten kies jij?

Er zijn veel verschillende biologische noten te koop. In de notenwebshop Bionoot vind je onder andere walnoten, pecannoten, cashewnoten, amandelen, hazelnoten en de heerlijk luxe macadamianoten. Al deze noten hebben elk hun eigen unieke smaak. Kun je niet kiezen? Dan zijn er ook biologische notenmixen verkrijgbaar. De noten worden vers voor je verpakt en binnen enkele dagen kun jij genieten van een gezond en verantwoord tussendoortje met de noten van Bionoot.

Comments are disabled.