fitness elastiek gebruiken

Als je thuis ook graag wilt kunnen sporten, dan is het geen slecht idee om een fitness elastiek aan te schaffen. Dit sporthulpmiddel biedt je ontzettend veel mogelijkheden. Je kunt bijna iedere spiergroep trainen wanneer je gebruik maakt van een fitness elastiek. Er zijn verschillende elastieken verkrijgbaar. Doordat de elastieken verschillende weerstandsniveaus hebben, is het mogelijk om zelf te bepalen hoe zwaar de oefening wordt. Dat is zeker het geval als je ervoor kiest om een set met verschillende fitness elastieken aan te schaffen.

Vooruitgang blijven boeken

Als je jouw spieren wilt trainen, dan is het belangrijk dat je oefeningen steeds net iets zwaarder maakt. Als je spieren eenmaal gewend zijn aan een oefening met een bepaald weerstandsniveau, zal je minder resultaat boeken. Om deze reden is het zo prettig dat je het fitness elastiek met verschillende weerstandsniveaus kunt bestellen. Bovendien kun je ook talloze verschillende oefeningen uitvoeren met het elastiek. Zo voorkom je dat je spieren zo gewend raken aan de workout, dat je nauwelijks tot geen resultaat meer boekt.

Verschillende oefeningen met het fitness elastiek

Als je met het fitness elastiek traint, zijn er diverse oefeningen waaruit je kunt kiezen. Wil jij je schouders, je biceps of je triceps trainen? Het is allemaal mogelijk met het elastiek! Sommige van deze fitness elastieken kun je bovendien aan een vast punt bevestigen, bijvoorbeeld tussen je deur en het deurkozijn. In dat geval zijn er nog veel meer oefeningen die je kunt uitvoeren, en wordt ook het trainen van de borst een stuk eenvoudiger. Op kanalen als Youtube kun je inspiratie opdoen voor je eigen workout met het fitness elastiek.

Veel gebruikt door personal trainers en fysiotherapeuten

Ook fysiotherapeuten en personal trainers kiezen er steeds vaker voor om gebruik te maken van het fitness elastiek. Een elastiek werkt namelijk heel anders dan een dumbbell bijvoorbeeld. Met gewichten komt er meer druk op je gewrichten te staan. Als je een oefening met een zwaar gewicht verkeerd uitvoert, is de kans op blessures groot. Met een elastiek is dit heel anders. Deze elastiek werkt namelijk met weerstand, doordat het elastische materiaal terug wil naar zijn oorspronkelijke staat. Dat terwijl gewichten met zwaartekracht werken. Bij een elastiek zijn je spieren bovendien voortdurend gespannen tijdens het bewegen. Een effectieve manier om te trainen dus! Als je aan het herstellen bent van een zware blessure en daardoor niet met gewichten kunt trainen, kan dit hulpmiddel ook een uitkomst zijn. Overleg in dat geval wel eerst met je fysiotherapeut.

Comments are disabled.