ginkgo biloba

Ginkgo biloba is een boom die minstens al 150 miljoen jaar bestaat en is de enige van zijn soort die het heeft overleefd en staat tegenwoordig algemeen bekend om zijn verschillende medicinale toepassingen. Het is echt een klasse apart.

Het wordt veel gebruikt voor de behandeling van een reeks aandoeningen, waarvan er vele momenteel worden bestudeerd en onderzocht. In dit artikel worden de positieve en de negatieve effecten van de genoemde boom blootgelegd. Lees snel verder.

Positieve effecten

Het is nootropisch wat betekent dat het het menselijk cognitief functioneren kan ondersteunen en verbeteren. Nootropische stoffen zijn algemeen bekend als ‘geheugenversterkers‘, ‘geheugenondersteuners’, ‘cognitieve versterkers’, ‘hersenvoedsel’ en ‘smart medicatie’. Het helpt daarom bij de cognitieve verbetering.

Het induceert snelle resultaten. Van de effecten van het gebruik van producten afkomstig van deze boom is bekend dat ze binnen 2,5 uur na consumptie hun piek bereiken.

Het helpt de bloedstroom in het lichaam en dan vooral in de hersenen te verhogen. Het verhoogt de toevoer van zowel het bloed als zuurstof naar het hoofd en door de lichaamssystemen heen. De bekende voordelen van een verhoogde bloedtoevoer naar de hersenen zijn een verbeterd geheugen, mentale helderheid en een verbeterde reactietijd.

Volgens sommige onderzoeken kan Ginkgo biloba ook helpen om het metabolisme te verhogen. Het helpt bij het voorkomen van plaquevorming door cholesterol in de bloedvaten, wat op zijn beurt weer een verstoring van de bloedstroom voorkomt. Het is ook bekend dat het dichtgeslibde bloedvaten laat ontspannen en de verharding van deze bloedvaten tegengaat.

Negatieve effecten

Van Ginkgo biloba is bekend dat het gastro-intestinale klachten, hoofdpijn, verhoogde bloedingen, rusteloosheid, braken, misselijkheid en diarree als bijwerkingen veroorzaakt. Het kan ook negatieve interacties met geneesmiddelen zoals antidepressiva veroorzaken. Verder heeft het nadelige effecten voor zwangere vrouwen.

De resultaten van de onderzoeken, die de potentie van Ginkgo biloba als geheugenversterker bewijzen, zijn enigszins controversieel en zijn in tegenspraak met elkaar. Het is daarom moeilijk om tot een conclusie te komen, die het gebruik van de boom in nootropische zin absoluut kan rechtvaardigen. Niettemin zijn de resultaten veelbelovend.

Jij wilt toch ook meer energie krijgen, gezonder zijn, er jonger uitzien, afvallen en je lichaam zuiveren, toch?

Comments are disabled.