water

De combinatie van vriezer, koelkast en waterdispenser is in opkomst. Belangrijke reden voor de belangstelling is de toegenomen consumptie van water. Er is niks mis met kraanwater, dat is zeker. Maar wie water wil drinken dat nog een keer extra is gefilterd, vrij van stoffen die er niet in horen, komt uit bij de waterfilters voor deze koelkasten. Tenminste, als deze filters zijn voorzien van keurmerk.

 

Een zogenoemde side-by-side koelkast met dispenser voor water en ijs is vooral in de zomermaanden een uitkomst. Water drinken is echter in elk jaargetijde gezond en dat doen we dus steeds meer. Van de ruim 2 liter die we gemiddeld per persoon drinken, is water ruim een halve liter water. Daarnaast neemt de consumptie van siroop en mineraalwaters alleen nog maar toe. Tel daarbovenop de extra kopjes thee die we in Nederland jaarlijks nemen, en de trend is duidelijk.

 

Liever uit de leiding

Het water dat we in de supermarkt kopen, heeft echter een vervelende eigenschap: het zit in milieuvervuilende flessen en het levert ons ook nog extra werk op bij inzameling. Koel en gefilterd water uit de koelkast is dan ook nog eens de gemakkelijke keuze.

 

Een waarschuwing is hier op zijn plaats: het water is goed je, mits deugdelijk gefilterd. Het filter heeft daarnaast nog een andere functie: het houdt de binnenkant en de leidingen in je koelkast in conditie. Ongezuiverd water zou de koelkast aantasten, zodat je na enkele jaren intensief gebruik kan rekenen op defecten en uitval. Daarnaast:als de koelkast deze stoffen niet bij zich houdt, krijg jij ze binnen.

 

Met certificering

Neem daarom de gezonde voorzorgsmaatregel om waterfilters te kopen met NSF-certificering. Deze waterfilters worden streng gecontroleerd en komen daarom met kwaliteitsgarantie op schoon en veilig gebruik. De filters zijn beschikbaar voor alle a-merken koelkasten, maar ook alternatieve merken maken meer en meer gebruik van dit keurmerk. Dat scheelt geld, terwijl je de zekerheid hebt van fris en gezond water. Ook filters van de hoogste kwaliteit verliezen hun werking. Dit is in de meeste gevallen een half jaar. Vervang daarom de filters om de zes maanden. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van het uitgebreide assortiment van Onderdelenwinkel.nl. Op de site kun je kiezen uit meer dan vijfitg a-merken, alternatieve merken nog niet meegerekend. Zomer of winter, zo houd je het gezond bij het drinken van water uit je koelkast.

Comments are disabled.