slaap

Makkelijk melatonine bestellen online!

Sommige mensen komen heel lastig in slaap, of vinden het fijn om een steuntje in de rug te krijgen bij het slapen. Dan kan melatonine een uitkomst bieden. En met de snelle leveringen van tegenwoordig kan je makkelijk online melatonine bestellen.

Wat is melatonine?

Wanneer het donker wordt, of de avond nadert, neemt de productie van melatonine in de pijnappelklier in de hersenen toe. Dit zorgt ervoor dat je moe wordt. Zeker bij jonge kinderen is de afgifte nog erg sterk, maar naarmate men ouder wordt neemt bij velen de afgifte af. Licht en prikkelingen zoals blauw licht van bijvoorbeeld een telefoon remmen de aanmaak van melatonine. Het kan dan handig zijn om wat melatonine te bestellen zodat de aanmaak van melatonine een steun in de rug krijgt en je sneller in slaap kan vallen.

Voor wie is melatonine vooral handig?

Melatonine is een lichaamseigen stof, en kan dus in principe door iedereen gebruikt worden, het is vrij ongevaarlijk. Toch zijn er mensen die vaak melatonine gebruiken. Blinden gebruiken veel melatoninepillen, maar ook ouderen die een verminderde melatonineproductie hebben. Ook mensen met een verstoord nachtritme, zoals bij een ploegendienst of een jetlag kunnen baat hebben bij het slikken van extra melatonine.

Hoeveel melatonine moet ik gebruiken?

Veel melatoninepillen komen in dosissen van 0,1 mg. Je neemt de pillen ongeveer een of twee uur voordat je gaat slapen. De dosis die je neemt hangt heel erg af van de mate van je slaapstoornis, en je lichaamsgewicht. Als je redelijk makkelijk in slaapt komt nog of heel dun bent, is een pilletje misschien voldoende. Mocht je wat zwaarder zijn of er geen vertrouwen in hebben dat een pil kan helpen, kun je er ook twee nemen. Let er wel op dat melatonine niet voor altijd blijft werken. Als je een tijd lang iedere dag een pil neemt, werkt die ene pil op een gegeven moment niet meer. Wanneer er een aanleiding is voor je slaapstoornis is het belangrijk naar de huisarts te gaan.

Comments are disabled.