roken

Je gezondheid is het grootste goed wat je bezit. Daarom is het zonde om dit te verwaarlozen. Toch zijn er erg veel mensen die gewoontes hebben die zeer slecht zijn voor hun gezondheid. Zo komt het bijvoorbeeld erg vaak voor dat mensen verslaafd zijn aan roken. Uiteraard is het lastig om van een verslaving af te komen, maar toch is het van belang om zo snel mogelijk actie te ondernemen wanneer je al jarenlang rookt.

Versla de verslaving

Als je merkt dat je moeilijk zonder sigaretten kunt, is het van belang dat je je best gaat doen om af te kicken. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Het is per persoon verschillend welke manier het best bij hen past. Zo zijn er mensen die het fijn vinden om in één keer te stoppen en hun hele levensstijl om te gooien. Echter, voor sommige mensen is dit een veel te grote verandering en daarom is het vooral van belang dat je zelf inschat hoe jij dit het best aan kunt pakken. Als je denkt dat het je niet zal lukken om in één keer helemaal te stoppen, is het een goed idee om het roken zo veel mogelijk af te bouwen. Rook je normaal gesproken een pakje per dag? Probeer dan eens om jezelf op een rantsoen van slechts tien sigaretten te zetten. Als je dit een tijdje hebt weten vol te houden, kun je overstappen op vijf sigaretten per dag. Op deze manier is de verandering minder groot.

Zoek afleiding

Mensen die willen stoppen met roken vinden het vaak lastig om de drang om te roken te weerstaan. Echter, deze drang blijft vaak slechts enkele minuten. Daarom is het slim om afleiding te zoeken op de momenten dat je echt graag wilt roken. Je kunt dan bijvoorbeeld een rondje gaan hardlopen, maar er zijn ook mensen die juist voor andere vormen van afleiding kiezen.

Comments are disabled.