gezondheid

Wat is gezond? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt, of je nu deze in je hoofd aan jezelf stelt of daadwerkelijk hier over na blijft denken en dit probeert te realiseren. Er zijn altijd mensen die een overtuiging hebben van iets wat gezond is. Want mensen die zweren bij raw food, zullen je blijven vertellen dat dit super gezond is en ervoor zorgt dat de kans op bepaalde ziektes enorm afneemt en dat je langer leeft. Maar in hoeverre zijn we nog gezond?

Vroeger

Vroeger was alles beter, dat is iets wat je vaak hoort, en naarmate je ouder wordt zal je jezelf er ook wel eens op betrappen. Ja, vroeger had ik dat ook en dat was van een veel betere… vul maar in! Want vroeger hadden we ook veel minder keuze uit voedsel soorten, was er geen mobiel netwerk en hadden we niet in ieder huis Wi-Fi. In veel gevallen zijn we een van de eerste generaties die momenteel dingen aan het uittesten zijn voor de volgende generaties. Want hoe lang zijn er nu mobiele telefoons? De eerste onderzoeken tonen nu voorzichtig aan dat de straling van de telefoon ongezond is voor je. Daarnaast zijn er ook tal van onderzoeken die zeggen dat, die met suiker bevatten te veel suiker, die met zoetstoffen zijn te chemisch en ga zo maar door. Roken was ook heel normaal, en vroeger (weer dat woord) stonden er bakjes sigaretten voor iedereen op tafel omdat je je gasten sigaretten aan wilde bieden, net als dat ze een hapje en een drankje kregen. Tegenwoordig is roken dodelijk en moet iedereen ermee stoppen.

Tip: https://be-slank.nl/blog/2021/08/19/ziekenhuis-dieet/

Het is maar hoe je het bekijkt

Wie gewoon nuchter omgaat met alle kritieken en onderzoeken zal zijn eigen weg belopen, en zelf bepalen wat wel en niet gezond is. Alles waar ‘te’ voor staat zou je als ongezond kunnen beschouwen. Te veel is niet goed maar te weinig is ook niet goed. Het is je eigen beeld en eigen idee, en als jij niet kunt bedenken dat je van zeven dagen in de week fast food eten, je een paar kilo aan zult komen – en wanneer je dit jaar in jaar uit zult doen dat je dan moddervet wordt? Dan is er iets mis tussen je oren, want dat doe je zelf, dat het verslavend is ook. Want andere mensen hebben wel de wilskracht om gewoon normaal te eten.

We worden steeds zwaarder

Het is de droom van in ieder geval iedere vrouw, blijvend afvallen! In de huidige maatschappij waarin obesitas steeds vaker, steeds jonger voorkomt, zal het ook in de toekomst iets zijn waar veel mensen van zullen dromen. Want wees eerlijk, als je iets zwaarder geworden bent, en je probeert kleding te passen die je eerder wel aan kon, dan heb je vaak het idee van ik ga opletten op wat ik eet, en ik zorg dat die paar kilo er weer af gaan!

Uitgelicht: https://be-slank.nl/blog/2019/08/18/proteine-dieet-met-begeleiding/

Helaas pindakaas

In veel gevallen blijft het helaas bij de gedachte, want even gezellig een wijntje met een hapje, op die verjaardag kan je de taart niet laten staan en wanneer je dan toch al gezondigd hebt, dan maakt die zak drop ook al niet meer uit. Herkenbaar? Dat moet haast wel. Want op een gegeven moment zeker wanneer je ouder wordt dan 30 zal je merken dat je niet meer 1 2 3 met twee weken minder snoepen die paar kilo kwijtraakt, het duurt langer en gaat moeilijker, dan is het handig om een zetje in je rug te krijgen. Wanneer je graag wat gewicht wilt verliezen, of zelfs veel gewicht wilt verliezen is het daarom handig om je te verdiepen in je opties. Een maagbandje begint steeds normaler te worden, maar je kunt ook kiezen om een dieet te proberen. Zeker een dieet gebaseerd op eiwitten of zelfs eiwitshakes, deze zullen voor een verzadigd gevoel zorgen, waardoor je enkel nog wat wilskracht nodig hebt wanneer het om een feestje gaat!

Comments are disabled.