collageen

Wist je dat collageen een verzadigend poeder is dat en kan helpen gewichtsverlies te bevorderen?  De kenmerkende structuur van collageenpeptiden is bestudeerd en bleek een groter verzadigend vermogen te bieden dan sommige eiwitten – waaronder wei- en soja-eiwit – in dezelfde hoeveelheid.  Door het unieke aminozuurprofiel van collageen kan het ook helpen bij het onderdrukken van de eetlust en het bevorderen van vetvrije lichaamsmassa. Lees hieronder meer over de voordelen van collageen voor gewichtsverlies en waarom je collageen voor gewichtsverlies zou willen overwegen.

Voordelen van collageen voor gewichtsverlies

Afvallen kan moeilijk zijn, en het gewicht laag houden kan nog moeilijker zijn. Gelukkig hebben talrijke studies aangetoond dat collageen kan helpen. Collageen kan je niet alleen helpen bij het afvallen, het kan je ook helpen met de bijwerkingen van gewichtsverlies, zoals je lichaam sterk houden en je huid intact houden nadat je een paar kilo bent afgevallen. Hieronder vind je vijf manieren waarop collageen behoorlijk nuttig kan zijn als het gaat om gewicht te verliezen, het te behouden, en er goed uit te zien.

Collageen zorgt voor volheid in tegenstelling tot andere eiwitten

Onderzoek heeft aangetoond dat collageenpeptiden zelfs meer verzadigend zijn dan sommige eiwitpoeders. Uit een klinisch onderzoek is gebleken dat collageen 40% meer vult dan dezelfde hoeveelheid wei, caseïne of soja, en dat mensen 20% minder aten bij hun volgende maaltijd na consumptie van collageen dan mensen die andere soorten eiwit gebruikten2. Dat betekent dat ze 20% minder calorieën hebben geconsumeerd, wat gewichtsverlies bevordert omdat er minder energie wordt verbruikt.

Veel mensen gebruiken eiwitpoeders om verzadiging te bevorderen, maar veel van deze eiwitproducten kunnen vol zitten met vulstoffen en andere onnatuurlijke toevoegingen voor de smaak. Collageen is geweldig omdat het in zijn pure vorm geen zoetstoffen of anderszins heeft. Zuiver collageen kan je helpen om vol en verzadigd te blijven zonder dat er andere niet-helpende stoffen in je lichaam terechtkomen. Als je je langer en voller voelt, is de kans veel kleiner dat je je de volgende keer dat je een maaltijd neemt, overeet. Minder energieverbruik is een van de sleutels tot gewichtsverlies.

Leestip: https://niche4health.com/collageen-wetenschappelijk-onderzoek/

Collageen kan helpen de eetlust te onderdrukken

Een nuttig voordeel van collageen bij gewichtsverlies is dat het de eetlust kan helpen onderdrukken. Uit een ander onderzoek onder obese en diabetische patiënten bleek dat de inname van gehydrolyseerd collageen de afgifte van verzadigende hormonen in het bloed stimuleerde. Na consumptie van collageen hadden de patiënten een verminderde eetlust, wat resulteerde in een verminderde totale voedselinname. Deze diabetespatiënten waren in staat om gewicht te verliezen door minder te eten, omdat het collageeneiwit een belangrijke rol speelde bij het verminderen van hun eetlust.

Het onderdrukken van hongerhormonen helpt op zich niet direct bij het afvallen. Het maakt het wel veel makkelijker om trek te hebben of eraan toe te geven, omdat je het verlangen om te eten niet zo sterk voelt. Afvallen is al moeilijk genoeg, dus waarom zou je het niet makkelijker voor je maken om je afslankdieet vol te houden?

Collageen kan helpen om spiermassa te behouden

Naarmate we ouder worden, verliest ons lichaam spiermassa en wordt deze vaak vervangen door vet. Dit verlies van spiermassa gaat gepaard met een overmatige uitscheiding van stikstof in de urine en een grotere behoefte aan eiwitten in de voeding bij ouderen. Onderzoek heeft aangetoond dat collageensupplementen ouderen kunnen helpen om een vetvrije lichaamsmassa te behouden en de stikstofbalans in stand te houden. In een onderzoek onder 71-jarige vrouwen vertoonden patiënten die collageenpeptiden innamen een beter behoud van vetvrije lichaamsmassa en een betere stikstofbalans dan patiënten die wei supplementen kregen. Een grotere spiermassa helpt bij gewichtsverlies omdat het lichaam sneller calorieën verbrandt.

Uitgelicht: https://niche4health.com/viscollageen-of-rundercollageen-poeder/

Natuurlijk is het behoud van spiermassa belangrijk voor het ouder worden, maar het is ook belangrijk in het algemeen als het gaat om afvallen en gezond blijven. Als we actief willen blijven om ons lichaam sterk te houden, moeten we er ook voor zorgen dat we het lichaam kunnen helpen blessures en pijnen te voorkomen. Arginine, een aminozuur dat in collageen voorkomt, blijkt bij volwassen mannen de algehele kracht te helpen ondersteunen7. Het blijkt ook het herstel te bevorderen! Dit is belangrijk om je te helpen actief te blijven en op het juiste spoor om dat gewicht te verliezen en het eraf te houden.

 

Comments are disabled.