buffet

Een 21-diner, examenfeest of een gezellige borrel met de buren: er is altijd reden voor een feestje. Hang de slingers alvast op, en laat je inspireren. Op deze manieren maak je je feestje tot een groot succes.

Uitnodigingen

Stap 1: nodig je gasten uit. Dat kan natuurlijk via een simpel Whatsappje, maar een uitnodiging via de brievenbus heeft toch net dat beetje extra. Dat hoeft echt niet meteen te lijken op de kinderfeestjes waarbij je zwemkleding mee moest nemen; met een mooi klassiek of minimalistisch design worden je gasten helemaal in stijl uitgenodigd. Vermeld hier ook meteen of er sprake is van een dresscode, en of er nog dieetwensen zijn waarmee je rekening kunt houden.

Dranken en hapjes

De eerste reacties op je uitnodiging binnen? Inventariseer dan meteen even de dieetwensen (de echte party-planners hebben zoiets natuurlijk al lang vermeld op de uitnodiging). En hoewel je waarschijnlijk niet snel vraagt wat iemand van plan is te gaan drinken – het mag een beetje spontaan blijven, kan je wel alvast een inschatting maken van je boodschappenlijstje.

Ben je zelf geen keukenprinses? Geen paniek, je kan je catering makkelijk uitbesteden aan een buffet cateraar. Zo maak je er een fijn diner van, waarbij je zelfs de afwas niet zelf hoeft te doen. Met een beetje geluk levert de cateraar namelijk meteen het nodige servies, dat door hetzelfde bedrijf ook weer wordt afgewassen. Daar hoef je allemaal niet zelf mee te slepen, want je kan het buffet thuis laten bezorgen.

Versiering

We zeiden het al: tijd om de slingers op te hangen. Ook dat hoeft niet op het kinderfeestje van groep 7 te lijken. Zo kan je bijvoorbeeld met linnen aan de slag, of met zachte pasteltinten. Lantaarns in de tuin doen het natuurlijk ook altijd goed. En wat dacht je van lampionnen? Vergeet vooral de fotohoek niet, om er zeker van te zijn dat je mooie herinneringen hebt aan de avond. Check dan wel even de belichting, want dat kan een foto maken of kraken. Wil je echt groots uitpakken, is het natuurlijk altijd leuk om met een polaroidcamera aan de slag te gaan.

Muziek

Geen feestje zonder muziek. Je kunt natuurlijk een dj vragen om muzikale ondersteuning, maar met streamingsdiensten als Spotify kom je ook al een heel eind. Stel bijvoorbeeld je eigen playlist samen, met je eigen favoriete nummers én een paar favorieten van je gasten. Ook altijd handig: de vooraf samengestelde playlists waar je niets meer aan hoeft te doen. Tijd om te dansen!

Comments are disabled.