gezond leven sporten

Waarom een halterbank?

Thuis trainen kan wat saai zijn zonder equipment, dan blijft het bij lichaamsgewicht. Een halterbank is voor het thuis trainen ideaal, een halterbank met een paar losse gewichten kan zorgen voor het activeren van elke spiergroep. Typ ‘oefeningen met een halterbank’ in Google in en er verschijnen talloze oefeningen voor elke spiergroep om te trainen. Hierbij zijn dan wel de benodigde dumbells vereist. Een halterbank is vooral ideaal voor het trainen van de borstspieren aangezien u het bankje qua rugleuning kan aanpassen, dan verandert de ligpositie en ligt de focus op een anders soort borstspier. Je borstspieren trainen thuis is met een goede halterbank dus goed mogelijk en daarmee kun je je fitheid goed onderhouden.

Wat voor halterbanken?

De beste halterbanken zijn er in verschillende soorten en maten, de een wat langer dan de ander of qua hoogte verstelbaar, weer een ander wordt geleverd met een bar constructie aan het hoofdeinde, weer een ander met voetensteuntjes. Noem het maar op en de optie zal er zijn. De voornaamste die gekozen wordt is een model dat de rugleuning, het lange gedeelte, omhoog kan, zonder stang. De prijzen verschillen dan natuurlijk wel afhankelijk van de kwaliteit en de opties van een halterbank, voor een bankje dat verstelbaar is zonder stang kunt u rekenen tussen de €80 en €150. Voor een halterbank met een constructie inclusief stang gaan we net boven de €150, uiteraard zijn er duurdere opties, die komen dan ook gepaard met meer kwaliteit.

3 Tips voor trainen met een halterbank

  1. Let op de locatie waar het bankje geplaatst wordt, als u dumbells gebruik willen deze nog wel eens vallen. Zorg dus dat deze op een stevige ondergrond staat met eventueel rubberen matten eronder. Om het geluid en de dreun te verminderen.
  2. Let op tijdens het kopen waar u deze voor gaat gebruiken, bent u al wat gevorderd en bekend met fitness, ga dan zeker voor een bankje met meer accessoires erop. Voor beginners is het makkelijk een standaard bankje te nemen en de basics onder controle te krijgen. Voor zulke oefeningen kunt u het internet raadplegen.
  3. Veel googlen voor de beste workouts met minimale equipment met een halterbank, dan krijgt u een goede thuis workout en kunt u die op uw eigen niveau aanpassen.

Comments are disabled.