gezond tussendoortje

Je kent het wel, je bent goed opweg om op je voeding te letten, je avondmaal zit wel goed, je eet gezond en gevarieerd genoeg, ook met het ontbijt varieer je genoeg en eet je zo nu en dan fruit in plaats van fruit. Dan is er nog het bekende probleem van de tussendoortjes, de snacks op het werk en natuurlijk niet te vergeten de late night snacks. Hoe goed je ook je best doet met gezond eten deze tussendoortjes zijn de nekkenbrekers, een hele slechte gewoonte die je niet helpen bij een slank en gezond leven. Daarom heb ik in dit artikel tips voor gezonde tussendoortjes.

 

Gezonde tussendoortjes.

 

Crackers.

Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te begrijpen dat een cracker weinig calorieën bevat en heel vezelrijk is waardoor je snel verzadigd bent. Waar je ook geen professor voor hoeft te zijn is om te weten dat dit alleen werkt wanneer dat gene wat je erop smeert ook gezond is. Neem dus wat vaker een cracker als gezond tussendoortje met daarop bijvoorbeeld avocado met wat peper en zout, een cracker met vis zoals makreel kan ook erg lekker zijn.

 

Noten.

Een handje noten per dag houd je gezond, zorg wel dat de noten ongezouten en ongebrand zijn, teveel zout en de gebrande vette noten kunnen wel weer ongezond zijn wanneer je hier teveel van eet, noten zijn erg gezond er zitten erg veel voedzame stoffen in zoals goede vetten en eiwitten. Daarnaast zijn ze makkelijk mee te nemen en bij je te dragen

 

Fruit.

Vol met vitamines en mineralen die je helpen met je weerstand, spieropbouw en bloeddruk. Fruit is erg gezond en mag veel vaker gegeten worden, het is een product dat puur natuur is en zitten er natuurlijke suikers in die je precies genoeg energie geven dat je dagelijks nodig hebt. Een stuk fruit meenemen is niet moeilijk maar toch vinden veel mensen het lastig om zich zelf hier elke dag aan te herinneren. Ook kan het saai worden, dit is meer een gevolg van je eigen gebrek aan inspiratie en daarom kan een fruitbox heel handig zijn. Deze kan bezorgd worden op adres naar keuze, dus ook op je werk, hij zit boordevol vers Hollands en exotisch fruit, dus aan inspiratie geen gebrek. Voor een overzicht van fruitboxen check je deze pagina even.

 

Groente.

Net als fruit heeft ook groente alleen maar gezonde eigenschappen die bijdragen aan een gezonde levensstijl. Ook groente kun je eenvoudig als gezond tussendoortje eten op het werk of waar je ook bent, denk hierbij aan komkommer, snoeptomaatjes of worteltjes. ze zitten vol met belangrijke vitaminen en mineralen en zijn makkelijk mee te nemen. Mocht je het saai vinden of smaakloos dan kun je wat creatiever zijn door bijvoorbeeld een grieks yoghurt sausje te gebruiken als dip.

 

Olijven.

Het voordeel van Olijven is dat ze erg gezond zijn, het nadeel is dat de meeste mensen ze niet lekker vinden, ze hebben en aparte smaak waar je echt van moet houden. Lust je ze? Dan zijn ze perfect als gezond tussendoortje, makkelijk mee te nemen, overal te koop en in verschillende smaken en vullingen verkrijgbaar. Ze zijn caloriearm en zitten vol met gezonde vetten.

 

Rijstwafel.

Voor deze hoef je niet lang na te denken, heel makkelijk maar effectief is een rijstwafel, ze zijn erg licht maar oh zo caloriearm. Je kunt er lekker beleg op doen, zoals een plakje kaas, wat hummus spread, avocado, een verse vis salade ga zo maar door. Wees creatief en verzin je recepten.

 

Een gezond leven begint bij jezelf.

Zoals je ziet heb ik hier 6 tips voor gezonde tussendoortjes met je gedeeld, het probleem van dan meeste is niet dat je ze nog niet kon, want waarschijnlijk heb je sommige weleens geprobeerd of er althans van gehoord. Het is jouw taak om het gewoon te doen, gezond eten en gezonder leven begint tenslotte bij jezelf en niet bij een ander die jou moet helpen. Het enige wat anderen kunnen doen is jouw advies en tips geven over hoe je gezonder kunt leven, maar je moet het echt zelf doen.

 

Inspiratie opdoen is niet moeilijk, het internet staat vol met tips en recepten websites om geïnspireerd te kunnen raken, je hoeft maar gezonde recepten in te toetsen en je krijgt honderden websites met recepten, een makkelijk en leuke website die vol met top recepten staat is die van AH recepten, kijk daar eens voor lekkere en makkelijke recepten.

 

Steeds populairder.

De laatste jaren wordt gezond eten steeds populairder, we worden allemaal bewuster van voeding en wat we eten, hierdoor gaan we opzoek naar gezonde producten, alternatieven voor de slechte gewoontjes en ga zo maar door, recepten websites, food initiatieven en kook programma’s rijzen de pan uit. gezond eten is daardoor ook nog eens leuk, er is genoeg inspiratie en eht wordt alleen maar beter en leuker.

 

Wat houd je nog tegen op ook opzoek te gaan naar die permanente gezonde levensstijl, het is nog nooit zo makkelijk geweest als vandaag de dag. Door al dat gemak worden we misschien ook wel een beetje lui, maar laten we eerlijk zijn als je zo’n iemand bent die altijd klaagt over je gewicht, waar ligt dan het probleem? Los het op. Het is makkelijker dan je denkt je hebt alleen die eerste stap nodig en soms een duwtje in je rug, laat dit nou dat duwtje zijn en neem die eerste stap vandaag nog.

Comments are disabled.