supplementen

De weerstand wordt vooral bepaald door het immuunsysteem. Het is belangrijk dat je gezond eet, goed beweegt, goed slaapt, regelmatig naar buiten gaat en stress vermijdt. Voor een goede weerstand hebben we verschillende vitaminen en mineralen nodig, bijvoorbeeld vitamine A, B6, C, D, E en ook verschillende mineralen zoals ijzer, zing, en selenium. Veel van deze vitaminen en mineralen zitten in groente en fruit, het kan zijn dat het niet lukt om genoeg van deze vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Als dit het geval is dan kan je dit aanvullen doormiddel van supplementen die deze vitaminen en mineralen bevatten waardoor je weerstand beter wordt.

Vitaminesupplementen en de werking ervan

Vitamine A is belangrijk voor de groei van het lichaam, de weerstand wordt door deze vitamine ook verbeterd. Vitamine A is verder goed voor het gezichtsvermogen en de gezondheid van je huid, je haar en je tandvlees.

Vitamine B is een grote groep van vitaminen die samen belangrijk zijn voor he zenuwstelsel. Deze vitaminen zijn ook goed voor de stofwisseling van het lichaam. Vitamine C zorgt voor de verhoging van de weerstand en helpt bij de opname van ijzer uit de voeding.

Vitamine D helpt vooral bij de opname van fosfor en calcium, dit is belangrijk voor sterke botten en tanden. Deze vitamine kan worden opgenomen uit voeding, maar wordt ook aangemaakt in de huid door de invloed van zonlicht.

Belangrijk om voldoende vitaminen binnen te krijgen

Dan heb je vitamine E, deze vitamine helpt bij de onderhoud van het lichaamsweefsel, de rode bloedcellen en de bloedsomloop in je lichaam. Deze vitamine beschermt ook bij veroudering van het lichaam.

Let wel op bij gebruik, er staat vaak op de verpakking wat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is. Het is verstandig om je hier aan te houden zodat je niet te veel binnen krijgt van de vitaminen, dit kan namelijk op langere termijn een nadelig effect hebben.

Comments are disabled.