kurkuma

Geloof het of niet, maar kurkuma capsules zijn dé trend van het moment! Momenteel gaat het als warme broodjes over de toonbank en iedereen is in de bank van de kwaliteit van kurkuma en wat het met je lichaam doet. Maar wat is het eigenlijk? Wat doet dit met je lichaam? Wat heb je eraan? Waarom zou je het nemen en waarom wordt dit gezien als een voedingssupplement? Lees hier alles over Kurkuma capsules en waarom dit dé trend van het jaar is die je zeker online moet kopen!

1.1       VERLICHT REUMA EN ARTROSE / ARTRITIS EN GEWRICHTSPIJN

Door de ontstekingsremmende eigenschappen is kurkuma een ideaal middel voor mensen met gewrichtsproblemen, ookal klinkt dat missschien wat raar. Curcumine bleek bij mensen met reumatoïde artritis effectiever dan medicijnen en verminderde zowel de pijnlijkheid als de ziekteactiviteit en zwelling.

1.2       KAN KEELPIJN REMMEN

Je kan kurkuma ook gebruiken om een beginnende keelpijn tegen te gaan door wat kurkumapoeder te mengen met honing en daarmee je keel te smeren. Voor veel mensen is dit dan ook de reden dat ze overgaan tot het dagelijks gebruik van kurkuma capsules. Deze zijn zowel online te kopen als in de apotheek.

1.3       HET IS EEN NATUURLIJKE PIJNSTILLER

De ontstekingsremmende eigenschappen van kurkuma maken het ook tot een natuurlijke pijnstiller voor met name chronische pijn zoals bij artritis en reuma. Onderzoek geeft aan dat kurkuma effectiever is als pijnstiller dan aspirine of andere farmaceutische pijnbestrijders. Aangeraden doseringen variëren van 200 tot 500 mg, 1 tot 4 keer per dag. Zowel kurkuma-extract als curcumine werken pijnstillend. Kies wel voor een preparaat met goede biologische beschikbaarheid, bijvoorbeeld een preparaat waar ook zwarte peper in zit.

1.4       HELPT TEGEN CHRONISCHE VERMOEIDHEID

Uit onderzoek blijkt dat de symptomen van CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom), zoals vermoeidheid, gespannen spieren, depressiviteit en een grieperig gevoel, de uitingsvormen zijn van een ontstekingsreactie in het lichaam. Curcumine kan deze symptomen verminderen doordat het de productie van een belangrijke ontstekingsfactor remt.

Comments are disabled.