dikke buik

De verzamelnaam voor producten die grote aantallen goede, levende darmbacteriën is probiotica. Deze bacteriën hebben één doel: de gezondheid helpen bevorderen door het evenwicht in de darm te helpen verbeteren. Je weerstand wordt namelijk voor het grootste deel geregeld vanuit de darmen. Een beetje hulp kunnen ze daarbij wel eens gebruiken. Bijvoorbeeld na het gebruik van antibiotica, na een bevalling of operatie en gewoon om de weerstand op peil te houden.

Lichaamseigen bacteriën
Een probioticum bevat niet zomaar bacteriën, maar bacteriestammen die ook van nature voorkomen in het lichaam en de darmen. In een laboratorium worden enkelen van deze bacteriestammen nagemaakt zodat ze kunnen worden toegevoegd aan zuivel of voedingssupplementen, zoals een tablet of een poeder. Eenmaal in de darmen helpt het probioticum mee om de weerstand op peil te houden. Ziektekiemen kunnen namelijk de slijmvlies in de darmen aantasten, waardoor je last kunt krijgen van verkoudheid, griep en andere infecties. Probiotica helpt om het darmslijmvlies weer op orde te brengen.

Makkelijk in gebruik
Door middel van een voedingssupplement verkrijgbaar bij ByFit breng je gemakkelijk wanneer het nodig is je weerstand en darmflora weer op peil. Het kan gebruikt worden na (reizigers)diarree, de bevalling, griep en verkoudheid en een (buik) operatie. Heb je een antibioticakuur gevolgd, dan is het innemen van een probioticumsupplement ook aan te raden als de antibioticakuur is afgelopen. Het helpt namelijk mee om de darmen snel te herstellen. Ook mensen met PDS (prikkelbaar darm syndroom) of moeilijke stoelgang kunnen baat hebben bij probioticasupplement. Heb je last van candida, huidproblemen of allergieën, dan is het ook goed om eens te denken aan een probioticaproduct.

Probioticum & Zwangerschap
Het is aan te raden om tijdens de zwangerschap ook een probioticum te gebruiken. Probiotica versterkt namelijk de weerstand tijdens de zwangerschap van de aanstaande moeder én de ongeboren baby. Bij baby’s is bekend dat wanneer de moeder probiotica gebruikt, de baby hier veel baat bij heeft na de bevalling. Het immuunsysteem is dan namelijk al sterker. Ook kan het op de lange termijn helpen om allergieën en huidklachten te voorkomen. Het kan daarom ook door de moeder gebruikt worden tijdens de lactatieperiode.

Geintereseerd? Bekijk hier de mogelijkheden: https://byfit.nl/probiotica

Comments are disabled.