weegschaal

Elk dieet gaat gepaard met aanpassingen aan het eetpatroon. Er wordt bij het dieet ervoor gezorgd dat er meer energie verbruikt wordt dan dat er gegeten en gedronken wordt. De honderden diëten hebben allen een eigen theorie over hoe dit precies moet gebeuren. Veel van deze diëten zijn niet gebaseerd op wetenschappelijk bewijs. De werking en voordelen van het dieet zoals wordt beschreven wordt niet bevestigd door onderzoeken. Om deze reden worden veel diëten niet aangeraden door diëtisten. Veel van deze diëten zorgen voor gewichtsverlies maar dit is maar voor een korte periode. Er zijn echter ook diëten die gericht zijn op de lange termijn die gebruik maken van sporten. Het is nodig om de eetgewoontes aan te passen om af te vallen op de lange termijn. De weegschaal is niet de beste manier om dagelijks je vooruitgang mee te meten. Voor de lange termijn is het echter een goede manier om te zien hoeveel vooruitgang je hebt geboekt. De volgende tips kunnen je helpen voor het gebruiken van de weegschaal:

1.     Begrijp dat de weegschaal beperkt is

De weegschaal meet alleen je gewicht en meer niet. Het houdt geen rekening met vocht maar ook niet met je vetpercentage. Zodoende kun je met alleen de weegschaal niet een exact beeld krijgen van je lichaam en het vet op je lichaam.

2.     Focus op de lange termijn

De weegschaal is niet geschikt om je dagelijks op te wegen. De dagelijkse schommelingen hebben een te grote invloed op je gewicht. De weegschaal moet daarom gebruikt worden om de lange termijn vooruitgang te meten.

3.     Wees realistisch

Verwacht niet dat de weegschaal iedere week een paar kilo minder laat zien. Alhoewel dat een doel is om na te streven verwacht niet dat dit elke week lukt. Je kunt niet binnen korte tijd veel kilo’s verliezen.

4.     Weeg je wekelijks

De weegschaal moet gebruikt worden om de lange termijn vooruitgang te meten. Door je wekelijks te wegen krijg je een veel beter overzicht dan wanneer je je dagelijks weegt.

5.     Dezelfde dag en tijd

Weeg jezelf iedere week op dezelfde dag en dezelfde tijd. Je kunt het dan het beste meten. Door jezelf op dezelfde dag en tijd te wegen zijn de verschillen minimaal.

6.     Afvallen is niet alleen minder gewicht

Het is ook verstandig om bij te houden hoe je je voelt en hoeveel je vetpercentage daalt. Je kunt ook zien hoe je lichaam verandert terwijl het gewicht niet eens zoveel veranderd. Er is meer aan afvallen dan alleen het gewicht.

Comments are disabled.