Voor veel mensen is het lastig om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamines en mineralen binnen te krijgen. Terwijl dit wel erg belangrijk is. Sommigen vinden het lastig om de aanbevolen 200 gram groenten en 200 gram fruit te halen per dag en anderen vinden vis weer niet zo lekker, terwijl twee keer per week vis erg goed voor je is. Gelukkig zijn er voor deze mensen supplementen ter ondersteuning. Je kunt natuurlijk niet volledig op supplementen leven. Het woord zeg het al, supplement is een ander woord voor aanvulling. Ook voor ‘zwakkere’ mensen zoals jonge kinderen, oudere mensen of zwangere vrouwen kunnen voedingssupplementen een uitkomst bieden.

In Nederland kennen we de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Dit staat op veel verpakkingen van voedsel vermeld en je kan er ook van alles over vinden op het internet. Volgens de definitie van dit begrip zou de ADH de behoefte van 97,5% van de bevolking moeten dekken. Dat betekent dus dat 2,5% dus meer nodig heeft dan de ADH. Daar tegenover staat dan weer dat het merendeel van de bevolking aan minder ook genoeg heeft.
Wanneer iemand structureel (meerdere weken) te weinig vitamines binnenkrijgt dan de ADH, hoeft dat nog niet gelijk een tekort te betekenen. De kans is aanwezig dat deze persoon hoort bij de 97,5% die aan minder vitamines ook al genoeg heeft.

Vrij ingewikkeld allemaal dus, maar als je de ADH aanhoudt zit je in ieder geval goed. Dus mocht je na het berekenen van je voeding en aantal vitamines dat je normaal gesproken binnenkrijgt, aan de lage kant zitten. Dan kan het een optie zijn om de missende vitamines aan te vullen met supplementen. Webwinkels als Topvitamins hebben een ruim assortiment in vitamine en mineralen supplementen. Ook andere supplementen van antioxidanten als pycnogenol en astaxanthine kun je hier kopen.

Comments are disabled.