slapen

Melatonine wordt ook wel “slaaphormoon” genoemd. Het is namelijk een hormoon dat door het lichaam wordt geproduceerd als het donker wordt. De productie van dit hormoon zorgt ervoor dat het lichaam zich gaat voorbereiden op de slaap. Door de invloeden van (kunst)licht, waaronder ook een computerscherm of een televisie, zal de productie van melatonine door het lichaam afnemen, waardoor er een verstoring in het slaapritme kan ontstaan. Hierdoor ben je minder uitgerust en fit, maar ook kun je last krijgen van concentratieproblemen en een verminderd reactievermogen. In het verkeer kan het dus ook heel gevaarlijk zijn als je een verstoord slaapritme hebt.

 

Melatonine als voedingssupplement

Als je lange tijd achter de computer zit, dan zat het licht van de monitor ervoor zorgen dat er minder melatonine wordt aangemaakt. Soms kun je dit makkelijk oplossen door na een bepaalde tijd niet meer achter de computer te kruipen. Moet je echter voor je werk gebruik maken van een monitor, dan wordt dit natuurlijk lastig. Je kunt je lichaam dan helpen door melatonine capsules of tabletten te slikken. Deze kun je makkelijk bij de drogist kopen. Ook kun je melatonine bestellen via internet. Het slikken van melatonine capsules of tabletten helpt je lichaam dan om op een natuurlijke wijze in slaap te vallen.

 

Zo kies je de juiste melatonine supplementen

Wil je melatonine bestellen bij een van de vele internetwinkels, zoals Import Vitamins, dan is het belangrijk om te letten op hoeveelheid melatonine die in de capsules of tabletten zit. Wil je melatonine gebruiken om makkelijker in slaap te komen, dan is 1 mg melatonine in een capsule of tablet voldoende. Er bestaat ook melatonine met een hogere dosis, maar het is even een kwestie van uitproberen waar je lichaam het beste op reageert. Je kunt ook melatonine bestellen als je last hebt van een jetlag. Koop in dit geval dan de lichtste dosis van ongeveer 0,5 mg.

Comments are disabled.